15 Haziran 2011 Çarşamba

Sevgiliye Alınan İlk Hediye..




ilk defa lise 2.sınıfındayken yapmıştım bunu.. 7 sene öncesi gibi bişeyler.

o zamanlar facebook,myspace tarzı şeyler yok. meqan diye bi site açılmış,kanı kaynayan gençler olaraktan arkadaşlarla atıldık.. en samimi arkadaşlarımdan biri olan murat bi kızla tanışıyo.sonra bende tanışıyorum işte o kızla. öyle biraz muhabbet falan derken bunun bi arkadaşı olduğunu görüyorum.. üst komşusu..
al yanaklı,badem gözlü,muhteşem gülümsemeli,allahın özene bözene yarattığı bi güzellik abidesi işte.
gördüğüm gibi tutulmuşum bende..
belirli bi süre zarfında onunla da tanışıyoruz ve yakınlaşıyoruz ister istemez. benim yakınlaşmam belli tabi ki. ama onunkini bilmiyorum o zamanlar.

neyse belli bi süre sonrasında benim bu arkadaşım murat kızla çıkmaya başlıyor. yanılmıyorsam 11 ya da 13 gün sonra bizde çıkmaya başlıyoruz..
tabi bi kova burcu çekingenliğinden dolayı zamanında çok kız arkadaşım olmamış ve biraz da kan kaynadığı için ben sevinçler içerisindeyim hep.
ben çekmeköy'de oturuyorum,bizim güzellik'de gaziosmanpaşa'da ikamet ediyor.o zamanlar liseye giderken 10 milyon gibi bi para alıyorum. yol parası 7 milyon tutuyor,yemek de 3 lira işte.
cebime giricek ayrı bi para yok yani.. ayda bir bakırköy meydan'da buluşmak için her gün yediğim tavukburger+ayran ikilisinden ayranı çıkartıp 1 lira kar ediyorum günde. ayda 30 lira yapıyor. bazen sadece simit'te aldığım oluyodu.2-2.5 milyon derken ayda 50 milyon cebimde sadece buluşmaya ayırıyodum.
buluştuğumuzda da en fazla 1-2 saat takılıp,geri dönüyoduk.bildiğin sefillik yani. yediğin yemekten kısıtla,boğazından kuru lokma geçir ve sadece ayda 1-2 saat için. ama seviyodum tabi hiç te lafını etmem ona..

yılbaşı geliyordu.. o zamanlar bizdede bu avrupai yok yılbaşı,yok sevgililer günü hediyesi tarzı şeyler var kafada.
illa da alıcaz bişeyler,sevindiricez güzelliği.
ama tabi imkanda yok. aldığımız para belli,kenara para atmak için yemeği kessek göt yemiyo tabi ona.
farklı şeyler düşündüm o sıra. haftaiçi okul var,haftasonu boşum. babamla konuştum ve 2 hafta sonu toplam 4 gün için 20m istedim.. normalde istesem çıkartıp verir ama zaten sürekli para alıyodum,öyle de almak istemedim.. babam kabul etmişti. çalıştım ve aldım 20 milyonu..

sitenin hemen yanıbaşındaki gümüşçü de soluğu aldım.. iki zincir ve iki harf beğendim..25 lira tuttu.. arkadaşım murat ekledi 5 milyon'unu o zamanlar.
aldım gümüş'ü attım cebime ve yaklaşan yılbaşı için sakladım..
31 aralık günü yine her zamanki gibi 3 vesait'te ve 2-2.5 saatte gidilen bakırköy meydanda buluştuk.. ordan sinemaya.

sinema'nın henüz 10-20 dakikaları arasında cebimden cıkarttım ve ucunda ismimin baş harfi takılı olan zinciri taktım boynuna..
gelen loş ışık ile,gözlerindeki parıldamayı,sıcaktan pembeleşmiş yanaklarını gördüm..
hala gözümün önünde..
olay üzerinden 6-7 sene gibi bi zaman geçti.. geçen konusu açıldı ve hala sakladığını söyledi..
olayı unutmamasına mı,yoksa hediyeye mi sevineceğim bilemedim.. ya da o anki verilen hediyenin değerine mi...

bazen geriye dönüp baktığımda anlıyorum ki ; hayatımdan cok kız geçti..hemde çok.. ama hiç biri bu kadar fedakarlığı haketmedi..

ve ben yıllar sonra ona hala deliriyorum...


http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24021692

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder